Jobbik, LMP: tömeges privatizáció helyett nagyívű bérlakásprogram kell

A tömeges privatizáció helyett nagyívű bérlakásprogram indítását sürgette a hazai lakhatási válság kezelése érdekében szerdai közös sajtótájékoztatóján a Jobbik és az LMP egy-egy parlamenti képviselője.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke arról beszélt: csatát nyert az ellenzék azzal, hogy a kormány visszakozott „lakásprivatizációs tolvajtörvényének 90 százalékából”, miután fideszes politikusok, városvezetők is kritizálták „ezt az őrületet”.
Egy nemzetáruló javaslatról van szó – jelentette ki, hozzátéve, 8-900 milliárd forintnyi nemzeti vagyon „tudatos elveszejtéséhez” vezetett volna, ha eredeti formájában fogadják el az előterjesztést.
A jobbikos politikus hozzátette: azt is elfogadhatatlannak tartják, hogy csak a világörökségi és műemlékvédelmi oltalom alatt álló területekre vonatkozzon az előterjesztés, mert így is 15-30 százalékos áron juttatna ingatlanhoz „fideszes kegyenceket” a budai Várban.
Z. Kárpát Dániel úgy nyilatkozott: a következő időszakban évi 200 milliárd forintot kellene bérlakásépítésre fordítani, így támogatva a magyar jövőt, a fiatalok magyarországi boldogulását.
Ungár Péter, az LMP országos elnökségének titkára azt emelte ki: pártja véleménye is az, hogy bérlakásprogram nélkül nem kezelhető a lakhatási válság, hiszen sokhelyütt lehetetlen átlagos fizetésből két-háromszobás lakást bérelni, a vásárlás pedig családi segítség nélkül szinte lehetetlen.
Minden régiós országnak van bérlakásprogramja, Magyarország ebben kivételt jelent – tette hozzá az LMP politikusa, majd azt hangoztatta, a kínálat bővítése lenyomná az árakat, segítve ezzel a bérlőket.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!