Az LMP ismét benyújtja előterjesztését a szélerőműtiltás feloldására

Az LMP ismét benyújtja az Országgyűlés elé határozati javaslatát annak érdekében, hogy ismét lehessen szélerőműveket építeni Magyarországon.

    Gál József, az ellenzéki párt szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: bár a Miniszterelnökséget vezető miniszter ígéretet tett a könnyítésre, „amíg nem látjuk a papírt, az előterjesztést, a konkrét bizonyítékot, addig Gulyás Gergelynek egy szavát sem hisszük el”.
Emlékeztetett: a tárcavezető már hónapokkal ezelőtt is beszélt a szélturbinaépítés könnyítéséről, ahogy Lantos Csaba energiaügyi miniszter is tette a miniszteri meghallgatásán, a kormánypártok mégsem támogatták az LMP ez irányú kezdeményezéseit az Országgyűlésben.
A szóvivő megjegyezte ugyanakkor: az LMP örül annak, hogy a kormány belátta a tévedését, bár „elképesztően lassan eszmélt”. Ha a jelenleg érvényes „őrült szabályozáson” már több éve lazítanak, akkor már most több szélerőmű lenne, és kevésbé érintené az országot az energiaválság – mondta.
A szóvivő kijelentette: a jelenlegi válságból az egyetlen tartós kiút a zöld fordulat és a magunk által megtermelt zöld energia.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!