LMP: nem gyengíthetjük tovább a környezetvédelmi intézményrendszert!

Az LMP elfogadhatatlannak tartja további akkumulátorgyárak Magyarországra telepítését. Schmuck Erzsébet társelnök keddi budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: nem lehet a jó minőségű magyar termőföldet környezetre veszélyes üzemekre pocsékolni.

A politikus a Bloomberg felmérése alapján közölte: 2025-re tovább gyengülhet Magyarországon a környezetvédelem intézményrendszere, holott az jelenleg sem áll a helyzet magaslatán – fogalmazott. Schmuck Erzsébet szerint ezért is vonzó célpont az ország az ázsiai akkumulátorgyártók számára.
Ugyanakkor a víz és az energia, valamint a munkaerő is olcsó Magyarországon, ráadásul még adókedvezményeket is kapnak az itt befektetők – tette hozzá.
A képviselő kijelentette: a magyar igényeket a meglévő három akkugyár is kielégíti, nem kell célul tűzni, hogy a nyugat-európaiak számára is Magyarország gyártson akkumulátort.
Gondolni kell arra is, hogy a klímaváltozás miatt akár élelmiszerválság is felléphet a jövőben, amikor még értékesebb lesz a termőföld – mondta.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!